Előkevertem egy receptet a nagy piros dobozomból, Megcsinálni halál egyszerű, a töltelékbe pedig azt raksz, amit akarsz. Az én verzióm az alap, aztán lehet keverni bele mindent, ami csak eszedbe jut.
A tésztához:
- kb. 2 marék liszt
- 1 ek. sütőpor
- 1 dl (fél pohár) joghurt
A töltelékhez:
- főtt krumpli
- pirított darált hús (a húsevőknek)
- só, bors
- pirított hagyma
- kis tejföl vagy joghurt
- sajt ( a feta tökjó, de ha nincs, az se baj, bármi jó)
Elkészítés: gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit, majd nyújtsuk ki kb. pizzatészta vékonyságra - szal elég vékonyra. Szaggassunk belőle tetszőleges nagyságú körlapokat, majd a közepükre halmozzunk kis kupacokat az összekevert töltelékből. Ezután hajtsuk félbe a tészta darabokat, és nyomkodjuk össze a széleit. Végül már csak 15-20 percet kell várni, míg a kiolajozott tepsiben 15-20 perc alatt aranybarnára sülnek jóerős közepes hőfokon.
Íme a képek.Kicsit csúnyácskák lettek, de most csináltam először, és hát gyakorlat teszi a mestert. Lívcsivel főtt krumplis-tejfölös-pirított hagymás-spenótos-zöldfűszereset csináltunk, és isteni lett. Szeretjük a spenótot, úgyhogy lesznek még itt spenótos receptek a spenótrajongóknak, meg a vashiányos vegetáriánusoknak.