Emberallergia

2009.09.13. 20:42 | Lady Scarlet | Szólj hozzá!

  

 

 

  Hogy mikre nem lel az ember, ha épp valami teljesen mást keres, mint amit talál. Itt egy cikk az ember-allergiáról. Aki lusta kattintani annak felvázolom röviden.
   Vannak emberek, akiknek a puszta létezétől is kiráz a hideg, és lehet kedves, akár szerethet is minket, de akkor is kerülget tőle a sikítófrász. Nos az okosok megállapították, hogy ez fizikai tüneteket is produkálhat pl.: "Viszketés, kiütések, rosszullét, sikítás..." 

   Nem kötekedésből mondom: a fogalom elég rég óta létezik már ezoterikus témában energiavámpír néven. Az említett lény egy olyan személy, aki tudta nélkül csapolja le mások energiáit.

   A dolog létezésének alapja az ősi egyiptomi hit, miszerint minden emberben több lélek, illetve spirituális aspektus létezik. Az egyik, a "ba", melyet nem korlátoz a fizikai test: bárhová eljut (asztráltest). Ezzel szemben a másik, a "ka", (avagy az étertest) nagy mértékben függ az anyagi testtől. A "ka" csak rövid utatakat tehet meg a test nélkül, és ha az megbetegedett, vagy elpusztult, a "ka" vele együtt halt. Az egyiptomiak szerint a fizikai halált úgy lehet elkerülni, ha a "ka"-t sikerül életben tartani: ehhez a testet a lehető legjobb állapotban kell megőrizni, a "ka száját mágiával ki kell nyitni", majd rendszeres áldozati étkekkel etetni kell. A Halottak Könyve szreint ha a "ka" nem kap áldozatokat, akkor olyan alacsonyrendű éteri energiákkal kell táplálkoznia, mint a vizelet, az ürülék, vagy az emberek életenergiája. Állítólag innen alakítottuk ki az okos ki elménkben a vámpírok ls a lidércek fogalmát.

   Én a úgy képzelem el a "ka"-t, mint az ember lelkének azt a legsötétebb mélyét, ami semmi másból nem áll, mint kegyetlen életösztönből. Mikor nem ismerünk fel egy embert, mert a lelke (a tudata és a személyisége) már megszűnt a testében létezni, és már csak valami furcsa erő lakik a szemei mögött, ami az utolsó pillanatig monoton próbálja fenntartani magát, kétségbeesetten szívva az életet a környezetétől.

   Visszatérve a cikkre, az oldalon írnak egy nevetségesen egyszerű védekezési módot: az ilyen személyt kerüljük el. Aki ennél többre vágyik, annak ajánlok egy boszorkányos tippet: tegyük keresztbe  kezünket, lábunkat, így zárolva az energiáinkat.

Címkék: ezoterika mágia ka boszorkányság haldoklás asztrálutazás energiavámpír goth vámpír euthanázia asztráltest

A bejegyzés trackback címe:

https://lady-scarlet.blog.hu/api/trackback/id/tr651379718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása